Gravidmassage

  

Jag är diplomerad terapeutisk gravidmassör och utbildad tränare Maternityhealth by MammaMage.

Kanske känner du som är gravid att du är i behov av att varva ner och slappna av. Det kan också vara så att vill du  ha hjälp med ömhet, smärta eller trötthet i t.ex. rygg, nacke, säte eller ben.

Med specifika kunskaper, tekniker och metoder får du massagebehandling anpassad till den gravida kroppen. Gravidmassage syftar till att behandla gravida med foglossning och bäckenbesvär, rygg- och sätessmärtor, svullna ben och fötter samt ödem. Behandlingen ger också avslappning och minskad känsla av stress. Du får råd och träningstips för att bibehålla de goda effekterna av behandlingen och minska dina besvär dag- och nattetid.

Den justerbara graviditetskudden ger ett bra stöd, vilket gör att de flesta gravida kvinnor kan ligga bekvämt även på magen under behandlingen.

Jag ger även behandlingar och träningsråd efter förlossningen vilka hjälper dig att hitta och använda muskulaturen på ett funktionellt sätt som underlättar vardagen, förbereder för annan träning och minskar risken för framtida problem.

Och så är du förstås välkommen med din bebis på spädbarnsmassage!

Jag gick på gravidmassage hos Lena och är supernöjd! Gravidmassagen var väldigt avslappnande, vilket behövdes mitt uppe i graviditeten då jag jobbade och skulle skaffa massa grejer inför barnets ankomst.”

”Gravid i v. 28 råkade jag ut för ryggskott och fick väldigt ont och stora svårigheter att röra mig. Jag provade olika behandlingar, gick till kiropraktor och sjukgymnast men det kändes aldrig bra. Kiropraktik kändes på tok för ”våldsamt” och sjukgymnasten kunde trots uttalad kompetens kring gravida inte erbjuda ett mer vettigt råd än att jag skulle ”röra mig som vanligt”. Fick kontakt med Lena Almén som erbjuder specifik gravidmassage och jag träffade henne 2 ggr. Hon kunde hjälpa mina muskler att släppa efter och gav dessutom konkreta övningar för att stärka andra muskler som hjälp att få rätsida på ryggen. Jag fick väldigt noggranna och genuina behandlingar och kort och gott ett mycket professionellt bemötande.  Redan efter andra tillfället (och efter noggrant genomförda ”hemläxor”) kände jag inte längre av ryggskottet. 
Jag kan varmt rekommendera Lenas massage för gravida!”

”Jag hat en whiplash-skada och en kotförskjutning i nacken. Att leva med kronisk smärta gör att man inte alla gånger kopplar vad kroppen försöker säga – man jagar avlastning och avslappning dygnet runt. Att bli gravid sägs vara den lyckligaste stunden i ditt liv, – tills smärtan kom som ett brev på posten. Det tog lång tid att förstå vad som var min dagliga smärta och vad som visade sig vara foglossning. Jag vägrade äta Alvedon varje dag. Paniken växte i mig – jag måste få slappna av, jag måste få sova!
Jag kom i kontakt med Lena! – och min vardag blev helt plötsligt enklare. Under våra möten så fick jag mer förståelse för vad som händer kroppsligt under en graviditet. Jag fick kontrollera hur olika rörelser påverkade min kropp och vad som händer när det tar stopp. Efter första behandlingen sov jag bättre än vad jag hade gjort på månader och den intensiva smärtan minskade för varje besök.
Det jag uppskattar mest med Lena är att hon verkligen ser mig som person, och förstår att alla människor fungerar olika även om vår anatomi bör vara lika. Ingen gång är densamma, behandlingen blir alltid specialsydd för just min kropp den dagen.
Jag kan med hela mitt hjärta rekommendera er att gå till Lena för gravidmassage.
Jag kan äntligen få njuta av det liv som växer i mig.”

Hör gärna av dig så berättar jag mer!

Lena Almén
Strandvägen 38 i Dalarö
0700682525
lena@lenaalmen.se
Certifierad Massör
Certifierad MSTR®-terapeut
Diplomerad Terapeutisk Gravidmassör
Certifierad Instruktör i Spädbarnsmassage
Diplomerad Medicinsk Massageterapeut,
Diplomerad Massageterapeut
Diplomerad Friskvårdsmassör
Utbildat Tränare Maternityhealth by MammaMage