Behandlingar

Du kan välja mellan olika typer av massage beroende på om du i första hand vill uppnå avslappning eller om du vill ha en mer specifik behandling för att minska muskulärt relaterad smärta. Utifrån dina behov och önskemål har du även möjlighet att få en personligt anpassad kombinationsbehandling, t.ex. klassisk massage med behandlande inslag.

Behandlande massage
 
Behandlande massage förebygger och behandlar muskulärt relaterade problem. Utifrån en kartläggning av dina besvär, i en del fall kompletterat med tester, behandlas muskler och muskelgrupper med olika terapeutiska massagemetoder. Du kan även få råd om hur du bäst bibehåller den positiva effekten av behandlingen.

”Efter en höst med tilltagande smärta i lår och höft på vänster ben fick jag via Axelsons kontakt med Lena Almén. Diffus smärta som gav sig tillkänna med begränsad rörelsefrihet på Friskis-gympan. Hade även problem på långpromenader då en väldig trötthetskänsla i benet uppstod efter bara nån kilometer. Lena träffade mig vid två tillfällen med några veckors mellanrum och hittade spända muskler som hon behandlade. Kände skillnad redan efter första behandlingen. Nu, några månader senare, är alla problem som bortblåsta!”

”Duktig och kan sin sak”

MSTR Ärrvävnadsbehandling
Har du ärr efter operation eller skada som orsakar besvär, tex. stramhet, stickningar, domningar,  nedsatt känsel svullnad eller begränsat rörelseomfång?
MSTR® är en innovativ, smärtfri och naturlig metod för att hjälpa dig.
Ett försiktigt fingertoppstryck appliceras på området för att frigöra begränsningarna i ärren. Man forcerar ingenting, metoden utförs alltid inom din toleransnivå.
Även  plantar fasciit, vikingasjukan, muskelbristningar och andra besvär där bindväven har blivit stel och orörlig kan behandlas med MSTR.
1-6 behandlingar är oftast allt som behövs för att få hållbara och varaktiga resultat. Vid större ärr kan det behövas fler behandlingstillfällen.
Inget ärr är för gammalt för att behandlas men nytt ärr ska vara läkt och det ska ha gått minst 8 veckor efter operation.
Här kan du läsa mer om MSTR-metoden.

Klassisk massage

Klassisk massage är en djupgående massage som löser upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage motverkar trötthet och smärta i axlar, rygg och nacke. Dessutom bidrar den till att du känner dig lugnare, mjukare och mer rörlig.

”Jag kan rekommenderar Lena å det varmaste! Hon är inlyssnande och mån om att man får det man önskar. Och hon kombinerar sitt lugna, fina sätt med proffsig massage i mysig miljö.

Hot stone massage

Underbart avslappnande massage med väldoftande olja och varma lavastenar.

Indisk huvud- och ansiktsmassage
Regelbunden massage av ansikte, huvud, nacke och skuldror minskar spänningar i muskler och bjuder in sinnet i stillhet. Behandlingen verkar effektivt för att förbättra cirkulationen, reducera stress, minska spänningar i ansikte och huvud samt motverka huvudvärk och migrän.

Taktil behandling
   

Taktil behandling är mjuk massage med strukturerade mjuka strykningar.  Beröringen stimulerar frisättning av oxytocin, ett hormon som sänker blodtrycket, minskar halten av stresshormoner och ökar smärttoleransen.

Gravidmassage
Läs om gravidmassage under fliken Gravidmassage

Hör gärna av dig så berättar jag mer!

Lena Almén
Strandvägen 38 i Dalarö
0700682525
lena@lenaalmen.se
Certifierad Massör
Certifierad MSTR®-terapeut
Diplomerad Terapeutisk Gravidmassör
Certifierad Instruktör i Spädbarnsmassage
Diplomerad Medicinsk Massageterapeut,
Diplomerad Massageterapeut
Diplomerad Friskvårdsmassör
Utbildat Tränare Maternityhealth by MammaMage