Om mig

När man är som minst beredd kan livets promenad leda fram till en efterlängtad okänd glänta där solen skiner lite extra. Genom livet har jag gjort mina val efter min kompass. En dag kom jag till den där gläntan där jag lugnt kunde konstatera att det var massör jag ville vara.  

I min ungdom drömde jag om att jobba i en hotellreception. Gästerna skulle komma med sina önskemål och jag skulle lösa allt så att de blev nöjda och glada. Det blev inte så då, drömmen fick vila ett tag. 

Min önskan att arbeta med människor tillsammans med ett intresse för biologi fick mig intresserad av läraryrket. Efter utbildningen arbetade jag i olika skolformer med elever och studenter som hade olika erfarenheter, bekymmer och drömmar. Det var spännande att vara en del av deras utveckling. Med tiden inriktade jag mig på undervisning i kemi, miljö och arbetsmiljö. 

Ett fördjupat intresse för arbetsmiljöfrågor lockade mig in i forskarvärlden. Jag studerade arbetsmiljön på byggarbetsplatser. I forskningsprojekten fick jag uppleva hur idéer föddes och kompetens utbyttes i samtal mellan personer i olika yrkesroller. 

En bit efter 50-årsstrecket plockade jag upp min gamla tråd och arbetade som receptionist några timmar i veckan på Friskis&Svettis. Där mötte jag träning, glädje och livskvalitet. Kanske var det då tanken på att sadla om började gro. Jag lämnade skolan och forskningen för att utbilda mig till medicinsk massageterapeut på. 

I mitt arbete som massör möter jag människor som vill må bra men inte alltid gör det. De berättar om smärtor i kroppen, svårigheter att varva ner eller att de helt enkelt vill ha en avslappnad stund. Det är inte allt som går att lösa, men en hel del kan bli så mycket bättre med hjälp av kommunikation, problemlösning och massage. Nu får jag varje dag hålla på med det jag alltid har velat göra. 

CERTIFIERING
Branschrådet Svensk Massage
– Certifierad massör

UTBILDNINGAR
Axelsons Gymnastiska Institut
– Diplomerad friskvårdsmassör ger behandlingar som stimulerar avslappning och återhämtning 
Diplomerad massageterapeut arbetar med muskelrelaterade problem
– Diplomerad medicinsk massageterapeut har kunskaper och verktyg för att behandla personer med mer komplicerade tillstånd, såväl akuta som kroniska skador

Certifierad massör/Diplomerad medicinsk massageterapeut Lena Almén
Strandvägen 38 i Dalarö
0700682525
lena@lenaalmen.se