Behandlingar

Ditt första besök inleds med att du berättar om dina önskemål, dina förväntningar och dina eventuella besvär. I samband med detta får du även svara på frågor rörande din hälsa. Vi väljer därefter tillsammans om det är lämpligast med avslappnande massage eller behandlande massage.

Behandlande massage används i syfte att minska smärta och för att återskapa normal rörlighet och muskelfunktion. När vi väljer behandlande massage görs undersökningar och funktionstester för att avgöra vilka muskler som ska behandlas. Vid behandlingen används en mix av flera metoder.

Avslappnande massage

Klassisk massage
    
Klassisk massage är en djupgående massage som löser upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage motverkar trötthet, smärta i axlar, rygg och nacke. Dessutom bidrar den till att du känner dig lugnare, mjukare och mer rörlig.

Taktil behandling
   

Taktil behandling är mjuk massage där massören använder strukturerade mjuka strykningar.  Beröringen stimulerar frisättning av oxytocin, ett hormon som sänker blodtrycket, minskar halten av stresshormoner och ökar smärttoleransen.

Behandlande massage

    

Vid behandlande massage bearbetas muskler och muskelgrupper med tekniker från den klassiska massagen i kombination med andra tekniker:

Pressur
Triggerpunkter är ömmande punkter i muskler och bindväv vilka inte kan kopplas till akuta inflammationer. En triggerpunkt kan ge lokal smärta eller stråla. När triggerpunkter utsätts för kompression kan de inaktiveras och spänningar kan släppa.

Longering
Longering är en teknik som löser spänningar och ökar töjbarheten i muskler. I ett uttöjt läge bearbetas muskler med masserande drag i muskelns längsriktning.

Revolving
Fascian är den bindväv som skapar ett tredimensionellt nätverk i hela kroppen, bland annat i och runt muskler. Trauma, repetitiva rörelser, inflammationer eller dålig arbetsställning kan leda till att fascian stelnar och förkortas. Revolving är en myofasciell behandlingsteknik som ökar fascians flexibilitet och tillåter musklerna att arbeta funktionellt.

Töjning
Muskeln förs till ett utdraget viloläge. Därefter dras den ytterligare ett stycke varvid läget bibehålls ett tag. Töjningen kan effektiviseras ytterligare genom att muskeln kontraheras aktivt med motstånd för att därefter slappna av och åter töjas.

Strain and Counterstrain
Kroppen försätts i en position där smärtan minimeras. Efter 90 sekunder i positionen förs kroppen långsamt tillbaka. Metoden reducerar felaktig information i nervsystemet och återställer på så vis dysfunktioner.

Käkledsbehandling
Behandling av käkens muskelatur. Förbättrar rörligheten, minskar stelhet och smärta.

Hemövningar
Du kan hjälpa till att och bibehålla effekterna av behandlingen och uppnå goda effekter över tid. Därför får du tips på övningar som du kan göra hemma på egen hand.

Hör gärna av dig så berättar jag mer!
Cert massör/Dipl medicinsk massageterapeut Lena Almén
Strandvägen 38 i Dalarö
0700682525
lena@lenaalmen.se